Opinie


Zapraszamy do zapoznania się z opiniami na temat wydarzeń NaukiBezGranic, dobrymi i konstruktywnymi. Pracujemy nad tym, żeby zawsze były jak najlepsze.
Można sortować według nazwiska prowadzącego, miasta, roku, albo wpisać ‘online’.
Niestety, zbierane latami opinie skasowały nam się w połowie listopada, i uzupełniamy od nowa. Ale nasza ulubiona opinia na temat naszych starań to 'ogólnie to git’ 🙂

Data/miejsce
prowadzenie
Kto brał udział
Opinie
21.12.2023 4 MATURA online Scotland Thomas LiggettPowiatowy Zespół Szkół w ŚwiebodzinieZajęcia spodobały się uczniom. Wszystko rozumieli.
21.12.2023 4 MATURA online Scotland Thomas LiggettSpołeczne Liceum Ogólnokształcące nr 4 STO w PoznaniuZ przykrością muszę stwierdzić, że był to najgorszy warsztat, w którym brałam udział wraz z moimi uczniami, a korzystałam już kilkukrotnie z Państwa oferty.
21.10.2023 Warszawa Simeon Wren w przedstawieniu Charlie, the KingSzkoła Podstawowa nr 210 im. Bohaterów Pawiaka w WarszawieZ czym Brytyjczycy piją herbatę? Co jedzą na podwieczorek? Jak zachować się przed Królem? W piątek 20 października uczniowie klas 1-3 wzięli udział w interaktywnej lekcji języka angielskiego, podczas której Simeon Wren brytyjski aktor, zabrał nas na chwilkę do Londynu, gdzie właśnie trwają przygotowania do uroczystych obchodów urodzin Króla Karola III. Nauka Bez Granic Learning Without Borders dziękujemy za zorganizowanie tej wycieczki!
6-10.11.2023 Pobyt edukacyjny w Edynburguuczeń Szkoły Podstawowej nr 169 w WarszawieWydarzenie oraz wycieczka były bardzo ciekawie zoorganizowane, gdyż było wiele atrakcji. Na wycieczce również byli bardzo dobzi przewodnicy którzy mieli szeroką wiedzę o zwiedzanym państwie. Podsumowując wydarzenie ( wycieczka do Edynburgu ) była bardzo dobrze zoorganizowana oraz bardzo ciekawa.
14.12.2023 Kraków Thomas Liggett16 LO im. Krzysztofa Kamila Baczyńskiego w KrakowieWydarzenie jak zwykle było świetnie zorganizowane, ciekawe i bardzo angażujące dla uczniów. Bardzo proszę także o przekazanie podziękowań prowadzącemu.
23.09.2023 ELT Conference online: European Day of Languages Gemma Archer, Narrelle Harris, Simeon Wren, Leslie Mazur-Park, Thomas SmithXVI Liceum Ogólnokształcące im. Krzysztofa Kamila BaczyńskiegoWydarzenie było bardzo dobrze zorganizowane, z angażującymi prezentacjami i dużą ilością wartościowych informacji na temat krajów anglojęzycznych. Ciekawe materiały dodatkowe do pracy własnej.
1.12.2023 Poznań Thomas Smith Szkoła Podstawowa nr 2 z Oddziałami Dwujęzycznymi w Poznaniu
Wartościowe warsztaty, bardzo ciekawe, sprawnie przeprowadzone przez prowadzącego Thomasa Smitha. Uczniowie byli zainteresowani, nie nudzili się, o co czasem trudno w wieku nastoletnim (13-14 lat). Wykorzystałam quiz, dodatkowo materiały przygotowane na Wordwallu. Uważam, że to forma odpowiednia dla młodzieży, którzy bardzo chętnie uczestniczą w różnego rodzaju grach, kwizach, itp.
12.12.2023 Kraków Mark Wills Szkoła Podstawowa z oddziałami integracyjnymi nr 151 w KrakowieWartościowe i ciekawe dla uczniów warsztaty
16.11.2023 Poznań Mark WillsI Zespół Szkół im. Stanisława Staszica, WschowaWarsztaty w Poznaniu fantastyczne! Jak zawsze - a młodzież już powiedziała, że zapisują się na kolejne.
21.12.2023 4 MATURA online Scotland Thomas LiggettOśrodek Szkolno-Wychowawczy dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej w PoznaniuWarsztaty super się udały! Prowadzący miał bardzo dobry kontakt z uczniami, a oni sami byli niesamowicie szczęśliwi mogąc uczestniczyć w takim spotkaniu. Będę śledził kolejne wydarzenia i zapewne się jeszcze zobaczymy.
27.11.2023 Ząbki Thomas SmithSzkoła Podstawowa nr 2 w Ząbkach
Warsztaty prowadzone w żywy, interaktywny i interesujący sposób. Sporo teoretycznej wiedzy, ale akurat tyle, aby nie zanudzić młodzieży. Furorę zrobił Thomas ucząc uczniów tradycyjnych tańców, a następnie kiedy przeszedł się po szklonym korytarzu ubrany w tradycyjny strój i grał na dudach. Materiały były ciekawe, pokazywały w pełni poruszany temat.temat
11.12.2023 Warszawa Thomas Liggett Kto brał udziałIII Liceum Ogólnokształcące w Otwocku Warsztaty były ciekawie prowadzone, młodzieży podobało się. Prowadzący mówił wyraznie więc nie bylo problemu ze zrozumieniem.
12.12.2023 Łódź Thomas Liggett I Liceum Ogólnokształcące w Głownie
Warsztaty bardzo się podobały, Pan Thomas super prowadzący, fajne podejście do młodzieży, z takimi wykładowcami warto pracować. Komunikatywny, angażujący, aż żal było wychodzić. Zatem liczę na jeszcze kiedyś udział w zajęciach z nim, tak samo młodzież.
13.12.2023 Katowice Mark Wills V Liceum Ogólnokształcące Mistrzostwa Sportowego im. K.Skolimowskiej w BytomiuUśmiechnięci, zaciekawieni i z mocnym postanowieniem pójścia na kolejne warsztaty - tacy dziś wyszliśmy z zajęć "Making and Breaking British Stereotypes by Mark Willis" Nauka Bez Granic Learning Without Borders.
22.11.2023 Katowice Thomas Liggett Zespół Szkół Ogólnokształcących w Gliwicach
Thomas bardzo fajny, ale nie zdażył zrobić wszystkiego, bo były jakieś dzieciaki z innych szkòł, ktòre musiały się popisywać swoim angielskim i za dużo gadały 🙂
26.09.2023 Warszawa Leslie Mazur-ParkSzkoła Podstawowa z Oddziałami Integracyjnymi i Oddziałami Dwujęzycznymi nr 211 im. Janusza KorczakaŚwietnie poprowadzone.
19.10.2023 Poznań Simeon Wren w przedstawieniu Charlie, the KingSzkoła Podstawowa im. F. Chopina Nr 2 w ŚwiebodzinieŚwietna zabawa i kontakt z młodzieżą. Materiały perfekcyjnie przygotowane.
6-10.11.2023 Pobyt edukacyjny w Edynburguuczeń Szkoły Podstawowej nr 169 w WarszawieSuper wyjazd piękne widoki i atrakcje przewodnicy rewelacyjni, a konwersacje bardzo przyjemne. Quizy itd były świetne.
26.09.2023 Warszawa Leslie Mazur-ParkSzkoła Podstawowa z Oddziałami Integracyjnymi i Oddziałami Dwujęzycznymi nr 211 im. Janusza KorczakaSuper wydarzenie. Mała uwaga do treści prezentacji, informacje trochę przydawnione, np.Queen Elizabeth nadal króluje, chociaż prowadzący poprawił ustnie. Miłe były wstawki muzyczne.
25.11.2023 ELT Conference: Great Britain and Scotland: Gemma Archer, Mark Wills, Wendy KasapSzkoła Podstawowa nr 400 w WarszawieStrasznie się cieszę, że mogłam uczestniczyć w tak wspaniałym wydarzeniu z tak wspaniałymi organizatorami i prowadzącymi, super profesjonalna i bardzo ciekawa konferencja,
23.09.2023 ELT Conference online: European Day of Languages Gemma Archer, Narrelle Harris, Simeon Wren, Leslie Mazur-Park, Thomas Smith'Lingwista', GrudziądzSpotkania z prowadzącymi były bardzo urozmaicone i ciekawe, poszerzające horyzonty, wnoszące nowe wartości nie tylko do mojego zawodowego życia, ale osobistego również. Zostały przeprowadzone w niezwykle przyjaznej atmosferze i potwierdziły potrzebę uczenia się przez całe życie. Organizacja spotkań - doskonała. Dziękuję.
23.09.2023 ELT Conference online: European Day of Languages Gemma Archer, Narrelle Harris, Simeon Wren, Leslie Mazur-Park, Thomas SmithZespół Szkół Zawodowych im. Króla Jana III Sobieskiego w PrzeworskuSpotkałam ludzi z pasją i zaangażowaniem. Wszystkie informacje były dla mnie cenne i znacznie ubogaciły moją wiedzę o języku i kulturze tych konkretnych krajów. Miła atmosfera, dobra organizacja. Pomocne. Pozwolą mi utrwalić informacje i będą pomocą do podawania ich dalej uczniom.
14.12.2023 Poznań Mark WillsSzkoła Podstawowa w Paczkowie
Rewelacyjne warsztaty. Znakomity prowadzący. Dobry pomysł z interaktywnym materiałem na Wordwall.
23.09.2023 ELT Conference online: European Day of Languages Gemma Archer, Narrelle Harris, Simeon Wren, Leslie Mazur-Park, Thomas SmithSPzOI nr 2 w KrakowiePodobało mi się, Wszystko było fajnie zorganizowane. Materiały extra.
6-10.11.2023 Pobyt edukacyjny w Edynburguuczeń Szkoły Podstawowej nr 169 w WarszawieOrganizacja była wspaniała, a opiekunowie bardzo urozmajcali wycieczke. Jeden z najwajniejszych wyjazdów na którym byłem. Materiały dodatkowe były świetne, było za mało czasu na wykonanie wszystkiego.
3.10.2023 Poznań Thomas SmithSzkoła Podstawowa nr 5 w Śremie
Opinia pozytywna. Super. Materiały świetne.
6-10.11.2023 Pobyt edukacyjny w Edynburguuczeń Szkoły Podstawowej nr 169 w WarszawieOgólnie to git.
23.11.2023 Rzeszów Thomas Liggett Zespół Szkół nr 2 im E. Kwiatkowskiego w Debicy
Native speaker Thomas Ligget psycholog i lingwista, skutecznie zachęcił młodzież do otworzenia się na komunikację i przełamywanie barier językowych. Uczniowie próbowali odpowiedzieć na pytanie, czym jest kultura angielska w odniesieniu do historii, kuchni, tradycji. Ponadto w czasie warsztatów wyjaśniono, co wyróżnia Szkocję, jako kraj z odrębnym językiem, literaturą, historią, stawiający opór angielskiej dominacji.
25.11.2023 ELT Conference: Great Britain and Scotland: Gemma Archer, Mark Wills, Wendy KasapPani Marta z WarszawyJeszcze raz bardzo dziękuję za konferencję. Organizacja na najwyższym poziomie - jestem bardzo wdzięczna za notatki. Wszystkie sesje niesamowicie ciekawe. Cieszę się, że się dowiedziałam o tym wydarzeniu.
13.12.2023 Katowice Mark Wills I Zespół Ogólnokształcących Szkół Społecznych STO w Katowicah
Jesteśmy bardzo zadowoleni z warsztatów. Były intreresujące,interaktywne i dostosowane do poziomu dzieci.Bardzo też lubimy przychodzić do teatru Korez.
4.10.2023 Poznań Thomas SmithSzkoła Podstawowa nr 6 im. Braci Barskich w Śremie Jak zawsze jesteśmy pod ogromnym wrażeniem tego typu warsztatów. Mr Thomas Smith jest wspaniałym młodym człowiekiem który wie jak rozmawiać z uczniami i zachęcić ich do współpracy i przede wszystkim mówienia w języku angielskim. Ciekawe tematy pochłonęły dzieci, które wręcz zanurzały się w języku angielskim. Spotkanie z Panem Tomasem było dla wszystkich dużym przeżyciem, które zapamiętają na lata. Na pewno jesteśmy chętni na kolejne na pewno z Ceilidh Dancing, na które bardzo czekamy. Posłuchanie brzmienia prawdziwych bagpipes spowodowało że nasi uczniowie chcą więcej. My jako pedagodzy widzimy ogromną potrzebę takich warsztatów i ich sens w nauczaniu języka angielskiego i nie tylko. Jeszcze raz bardzo dziękuję za Pani rewelacyjną współpracę z klientem i dostosowywanie naszych potrzeb. Jesteście Państwo solidną i wykwalifikowaną firma z którą warto współpracować.
25.11.2023 ELT Conference: Great Britain and Scotland: Gemma Archer, Mark Wills, Wendy KasapCentrum Nauczania Języków Obcych, Uniwersytet WarszawskiDziękuję za wspaniałe spotkanie i bardzo interesujących Gości oraz tematy. Proszę o informacje o planowanych kolejnych.
12.12.2023 Kraków Mark Wills Szkoła Podstawowa nr 151 w Krakowie Dziękuję Państwu bardzo za przyjemną współpracę.
13.12.2023 Warszawa Thomas Liggett Zespół nr 3 im Marii Skłodowskiej-Curie w Wiskitkach
Dziękuję bardzo za certyfikat, warsztaty były super😊 Thomas bardzo ciekawie prowadził warsztaty. To była nie tylko lekcja języka angielskiego ale i życia😁
11.12.2023 Rzeszów Mrk Wills Zespół Szkół nr 2 im E. Kwiatkowskiego w Debicy
Dziękujemy za warsztaty zorganizowane przez Państwa firmę. Uczniowe i opiekunowe byli bardzo zaangażowani we wszystkie aktywności , które przygotował Mark Wills. Mamy nadzieję, że będziemy mogli wziąć udział w kolejnych tego typu wydarzeniach.
8.12.2023 4 MATURA online Narrelle Harris AustraliaSzkoła Podstawowa nr 361 im. Papcia Chmiela w WarszawieDziękujemy za spotkanie i ciekawą lekcję o Australii. Jakość połączenia była niezła biorąc pod uwagę odległość do Australii. Wykład bardzo interesujący, moim zdaniem brakowało jedynie warstwy wizualnej czyli np. prezentacji w tle ze słownictwem omawianym na spotkaniu ewentualnie jakieś zdjęcia, krótkie filmy o kraju. To zawsze przyciąga uwagę dzieciaków w tym wieku. [dodamy]
29.11.2023 Namysłów Thomas SmithI Liceum Ogólnokształcące im. J. Iwaszkiewicza w NamysłowieDziękujemy naszemu gościowi Tomowi Smith za wspaniałe warsztaty! Oraz Nauka Bez Granic Learning Without Borders za kolejną owocną współpracę!
26.09.2023 Warszawa Leslie Mazur-ParkSzkoła Podstawowa z Oddziałami Integracyjnymi i Oddziałami Dwujęzycznymi nr 211 im. Janusza KorczakaDużo ciekawsze drugie warsztaty - z języka z Kornwalii.
1.12.2023 Poznań Thomas Smith Szkoła Podstawowa nr 10 w KoninieCudowna atmosfera, świetnie zorganizowane warsztaty taneczne i kulturowe. Uczniowie zachwyceni formą zajęć i sympatią ze strony prowadzącego Thomasa. Jeździmy od lat i będziemy przyjeżdżać. Super warsztaty 👍 Materiały przydatne, zachęcają do zgłębienia wiedzy i przekazują świetne informacje.
6-10.11.2023 Pobyt edukacyjny w Edynburguuczeń Szkoły Podstawowej nr 169 w WarszawieByło wspaniale.
6-10.11.2023 Pobyt edukacyjny w Edynburguuczeń Szkoły Podstawowej nr 169 w WarszawieByło miło i przyjemnie, po 15 km dziennie, byłyśmy zmęczeni ale opłacało się. Poznałam wielu ludzi, miły Pan przewodnik interesująco opowiadał, wspomnienia piękne na pewno zostaną.
23.09.2023 ELT Conference online: European Day of Languages Gemma Archer, Narrelle Harris, Simeon Wren, Leslie Mazur-Park, Thomas SmithZespół Szkół im. Z. Herberta w TrzebiatowieBardzo udane! Różnorodne tematy, duże zaangażowanie prowadzących. Zdecydowanie polecam!
6-10.11.2023 Pobyt edukacyjny w Edynburguuczeń Szkoły Podstawowej nr 169 w WarszawieBardzo mi się podobało ludzie z którymi pracowałem na wycieczce są świetni. Najleprzy wyjazd na jakim byłem że szkołą Pan George był świetny. Konwersacje Jean były świetne. Materiały świetne, mało czasu na wykonanie.
23.09.2023 ELT Conference online: European Day of Languages Gemma Archer, Narrelle Harris, Simeon Wren, Leslie Mazur-Park, Thomas SmithZST I O nr 2 w KatowicachBardzo inspirujące.
6-10.11.2023 Pobyt edukacyjny w Edynburguuczeń Szkoły Podstawowej nr 169 w WarszawieBardzo fajny wyjazd.Dużo spacerów i atrakcji🦅🦅
6-10.11.2023 Pobyt edukacyjny w Edynburguuczeń Szkoły Podstawowej nr 169 w WarszawieBardzo fajnie z organizowane . Mój angielski jest lepszy.
25.11.2023 ELT Conference: Great Britain and Scotland: Gemma Archer, Mark Wills, Wendy KasapII Liceum Ogólnokształcące w ChorzowieBardzo dziękuję za wszystko, za super szkolenie, certyfikat i materiały które na pewno będa przydatne. Dla mnie bardzo przydatne szkolenie. Wszystkie sesje były wartościowe. Dla mnie najbardziej interesująca były poświęcone Szkocji oraz Królowi Charlsowi III. Choć oczywiście historia pani Wendy Kasap była dla mnie także niesamowita, z czymś takim nigdy wcześniej się nie spotkałam. Zaskoczył mnie fakt, że pani Wendy była prześladowana w szkole (bardzo się teraz przyglądam sobie podczas lekcji:)
30.11.2023 Warszawa Thomas Smith Ceilidh Dancing Szkola Podstawowa nr. 169 w Warszawie Bardzo dziękujemy za super warsztaty które bardzo podobały się wszystkim.
22.11.2023 Katowice Thomas Liggett Zespół Szkół Nr 1 w OlkuszuBardzo ciekawe warsztaty. Bardzo ciekawe materiały.

opinie

 

 

Komentowanie jest wyłączone.